INTER-MEHANIKA d.o.o prostire se na tri lokacije :

Inter Mehanika D.O.O Smederevo

Centrala firme u okvriu koje je smeštena i Specijalizovana radionica za kočnicu na železničkim vozilima KO3 i bravarsko zavarivačka proizvodna hala, nalazi se u novoj industrijskoj zoni Smedereva, Šalinička bb.

Poseduje halu od 600 m2 sa kranom od 3,2 t, širine 12 m, poslovni prostor od 200 m2 , priključak struje od 400 kW, sopstveni sistem za prečišćavanje otpadnih voda. Poslovna zgrada P+P+1+Pk (3x170 m2), etažno grejanje. Manipulativni prostor od 35 ari, dva ulaza i priključak na gradski vodovod.

Inter Mehanika D.O.O Smederevo

Mašinska obrada, bravarsko-zavarivački i limarski radovi vrše se u proizvodnim programima u Skorenovcu, pitomom mestu naseljeno mađarima na levoj obali Dunava, udaljenom od Smedereva 13 km, starim Pančevačkim putem.

Poseduje sopstvenu trafo-stanicu od 350 kW, 1200 m2 radionicu sa opremom za mašinsku obradu (strugovi, glodalice, peć za termičku obradu) i 1800 m2 radionicu za bravarsko – zavarivačke radove sa opremom (makaze. Prese, valjci, aparati za zavarivanje), otvoreni i zatvoreni skladišni prostor od 1500 m2 .

Inter Mehanika D.O.O Smederevo

Takođe u Smederevu, na prostorima nekada Stare Železare, danas UTVE - IBZ, na 1.2 km od železničke stanice Smederevo, između puta Smederevo - Beograd i Dunava. Ispresecana mnogobrojnim železničkim kolosecima, nalazi se savremena hala za remont i održavanje železničkih vozila.

Površina je 2,6 ha, 400 m Dunavske obale pripada preduzeću, koloseci 2400 m, proizvodne hale sa kranovima površine 4000 m2. Dosadašnja mesečna proizvodnja bila je 30 investicionih opravaka i 60 tekućih opravaka ili kontrolnih pregleda teretnih vagona. Poseduje specijalizovanu radionicu za opravku kočnice (DAKO, KNORR, OERLIKON i dr.), presu za navlačenje točkova i strug za obradu točkova po krugu kotrljanja. Proizvodni pogon poseduje sva odobrenja za rad od Železnica Srbije i Ministarstva saobraćaja. U neposrednom dogovoru biće dogovoren oblik saradnje. Poželjno je da je ponuđač iz Evropske unije i da poznaje oblast usluga remonta železničkih voznih sredstava.